Välkommen till vår do it yourself-verkstad

Vill du renovera din möbel själv, men har inte plats att göra det hemma? Kanske saknar du några av verktygen som behövs eller är osäker på hur du ska börja? Då är vår DIY-verkstad något för dig! Här finns verktyg att låna och plats att vara utan att behöva bry sig om slipdamm och färgfläckar. Du behöver inte heller begränsa dig till möbelrenovering, det går utmärkt att gjuta betong, bygga i trä, måla och allt annat som du kan tänka dig behöva en verkstad till. 

I vår DIY-verkstad får du tillgång till en egen arbetsbänk samt alla de verktyg som finns. Du bokar en verkstadsplats så många gånger som du tror att projektet kommer att ta, men kan självklart lägga till eller ta bort tillfällen om ditt projekt tar kortare eller längre tid. Du finns också plats att förvara ditt projekt hos oss mellan gångerna. I DIY-verkstaden jobbar du självständigt med ditt projekt, men vi handleder dig såklart genom ditt projekt samt ger inspiration, tips och råd. 

Välkommen att boka en plats! 

350:- per gång. 450:- om du vill ha större plats. En vanlig plats är 80×80 cm, en större är 160×80 cm.  

Lördagar kl.12-15 är verkstaden tillgänglig för dig som vill boka en plats. Du väljer själv hur stor del av tiden du vill nyttja varje gång. 

Du behöver anmäla dig senast 2 dagar innan du vill börja. Det går att börja vilken lördag som helst som vi har öppet i butiken. 

Vår kursverkstad på Gottorpsgatan 31, Tornby, Linköping.

Om du vet att du vill komma fler gånger kan du köpa ett klippkort. Det kostar 1200:- för 4 tillfällen och köpes i förväg, t ex. vid första tillfället. Klippkortet kan också ges bort som present. 

Arbetsbänk, slipmaskiner, sticksågar, slippapper, penslar, rollers, färgskrapor, skruvmejslar, spraybås, häftpistoler, multiverktyg mm. Om du saknar något kan vi säkert ordna det!

  • Ditt projekt 
  • Skyddsutrustning till dig själv, vi rekommenderar: hörselkåpor eller öronproppar, ansiktsmask samt ögonskydd (om du inte har glasögon). Handskar kan också vara bra beroende på vad du ska göra. 
  • Eventuell färg, bets, lack och dylikt till ditt projekt, vi tipsar gärna om vad som är bra och visar prover. 

Eftersom det kommer att vara flera verkstadslånare på plats samtidigt så finns det en begränsning i hur stort projekt du kan ta med dig. Våra arbetsbänkar är 80×80 cm och ditt projekt behöver kunna få plats på bänken. En stol, en mindre byrå eller dylikt är exempelvis perfekt storlek.  Om du vill ha med dig ett större projekt kan du betala 100:- extra och får då en dubbelplats (160×80). Om du har flera små saker, exempelvis stolar, så kan du ta med en i taget. 

För att boka en plats i vår verkstad behöver du vara över 16 år. Allt arbete i verkstaden sker på egen risk. 

Läs villkor för DIY-verkstaden här.

Anmäl intresse för en plats i DIY-verkstaden

Vi hör av oss via mail när vi fått in din intresseanmälan. Om det är fullt bokar vi in dig så fort en plats blir ledig.