Butiken ligger på Molijns väg 8 och öppnade i slutet av augusti 2020. Allt som säljs i butiken är i grunden gamla använda saker som någon har tröttnat på. I verkstaden får de nytt liv och väntar sedan på att bli återälskade (reloved) av nya ägare. 

Ibland har vi också evenemang i butiken, till exempel utställningar. Se våra sociala medier för att få reda på när nästa evenemang blir!

Det är i verkstaden alla saker produceras. Det mesta av det du ser i butiken har kommit till verkstaden som ett oälskat föremål och sedan designats om för att få bli älskat igen av någon ny ägare. I verkstaden slipas, borras, sågas, målas, kläs, sammanfogas och omskapas det som kommer in.  

I verkstaden tar vi även hand om de möbler som våra kunder lämnar in för renovering och ibland har vi kurser och då skapar vi även plats till våra kursdeltagare. 

Miljötänket genomsyrar hela verksamheten. Förutom att grundidén är att minska utsläppen från nyproduktion genom att istället tillvarata gamla saker som annars skulle slängas så finns miljötänket med i våra förpackningar, som är så miljövänliga som möjligt, och självklart återbrukas eller återvinns allt som inte används i verkstaden.

Företaget har funnits sedan 2020 och drivs av Matilda och Mikael Scheibel Sahlin. 

 

Matilda är den du oftast träffar i butiken. Hon gör också det mesta av jobbet i verkstaden samt leder våra kurser, håller ordning på webbsidan och uppdaterar våra sociala medier.

 

Mikael har framför allt hand om bokföringen samt vår försäljning på Tradera, men ibland står han också i kassan i butiken.