Kurser

Vi vill att fler ska kunna ta hand om sina möbler och ge dem nytt liv, därför erbjuder vi kurser. På kurs hos oss får du komma in i verkstaden och själv prova på att återbruka på olika sätt. I vår nya lokal har vi plats för fler deltagare samtidigt än tidigare. 

Alla kurser tar plats i vår verkstad som ligger vägg i vägg med butiken på Gottorpsgatan 31 i Tornby, Linköping. 

Du anmäler dig till kurserna genom att klicka på knappen “Anmäl dig”.

De kurser vi erbjuder just nu är:

Möbelhantverk och återbruk
En kurs där du tar med dig en egen möbel som behöver kärlek. Vi visar hur du kan måla, betsa, lacka och/eller göra enkla lagningar och du får använda vår verkstad för att ge din möbel nytt liv. Kursen är 4 tillfällen på vardagar eller helger. Nytt för i år är att varje kursomgång kommer att fokusera på en specifik sorts möbel och då får också alla deltagare ta med sig den sortens möbel. 

Återkruka
En kurs där du tar med dig 2-3 gamla krukor som behöver fräschas upp. Vi ger dig tips och visar exempel och du får använda vår verkstad för att återbruka dina krukor. Kursen är 1 tillfälle. 

Hantera hemmaverktygen
En kurs där du får lära dig att hantera vanliga verktyg som många har hemma, t ex. skruvdragare/borr, slipmaskin, sticksåg och kapsåg. Du får själv testa alla verktyg och ställa frågor. Kursen är 1 tillfälle. 

Utforma egen återbrukskurs
Vill du lära dig något annat inom återbruk? Vi kan utforma en specialkurs för dig och dina vänner/kollegor/familj. Hör av dig så bestämmer vi tillsammans vad kursen ska innehålla, hur lång den ska vara och vilka tillfällen som passar er! 

Om du är intresserad av någon av våra kurser och det inte ligger några datum uppe så är du välkommen att höra av dig så kan vi boka in ett specialtillfälle!  

Nu lånar vi ut platser i vår verkstad för den som vill göra ett eget projekt. Läs mer här.

Vill du gå kurs tillsammans med några vänner, kanske med kollegorna som en kul After work eller för att fira en födelsedag eller möhippa/svensexa? Självklart kan ni boka upp ett eget av våra kurstillfällen eller hör av dig till oss så kan vi ordna ett specialtillfälle bara för er! 

Om du blir sjuk och inte kan komma vid något kurstillfälle så vill vi gärna att du meddelar oss via mail till: info@reloveme.se

Aktuella kurser

Linoljefärgskurs

Tre tisdagar i oktober kommer Jessika Strömblad och Elin Juberg till Relove me och lär ut grunderna i att måla med linoljefärg.

Tid: 17:30-20:00 

Datum: Tisdagar: 10, 17 och 24 oktober

Kursledare: Jessika Strömblad, Elin Juberg

Lär dig grunderna i linoljefärg och dess användning! Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på linolja men tycker det verkar omständigt. Målet med kursen är att visa att linoljefärg inte är så krångligt som man kan tro om man bara vet hur man ska göra! Det är ett roligt sätt att förnya möbler och föremål, en bra start om du vill lära dig piffa till eller restaurera dina gamla (eller nya) möbler och inredningssnickerier på ett hållbart sätt. Låt dig inspireras av linoljefärgerna och lär dig använda en naturlig färg som är snäll både mot dig och mot naturen!

Läs mer och anmäl dig på https://penselnochjarnet.se/products/linoljefargskurs-linkoping

Fler kurstillfällen kommer snart!